10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü
10 Ekim 2022

“Önceliğimiz Herkes İçin Ruh Sağlığı ve İyilik Hali”

Dünya Ruh Sağlığı Günü 2022 yılı teması “Herkes İçin Ruh Sağlığı ve İyilik Halini Küresel Öncelik Haline Getirmek” olarak belirlenmiştir. Damgalanma ve ayrımcılık ne yazık ki sosyal içerme ve doğru tedavi ve bakıma erişimin önündeki bir engel olmaya devam etmektedir. Herkesin ihtiyaç duyduğu ruh sağlığı desteğine erişebileceği ve insan haklarını kullanmak için eşit fırsata sahip olduğu, herkesin akıl sağlığına değer verilen, desteklenen ve korunan bir dünya oluşturmak için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Bu aşamada en büyük desteği kendimize biz sağlamalıyız. Bunun için psikolojik dayanıklılığımızı artırmak en büyük yardımcımız olacaktır.

Psikolojik Dayanıklılığımı Nasıl Artırırım ?
1-Kendinize güvenin.
2- Bilginizi arttırın. Doğru bilgi hayat kurtarır.
3- Etrafınızdakilerle iyi ilişkiler kurun, yeni bağlantılar kurmaya çalışın.
4- Zorluk gelmeden kaynaklarınızı belirleyin ve acil durum planı yapın.
5- Zorlukları ve krizleri aşılmaz dağlar gibi görmeyin.
6- Değişimin hayatın bir parçası olduğunu kabul edin.
7- Hedef koyun ve bu hedef doğrultusunda İlerleyin.
8- Zorlukla karşılaşınca durup düşünün. Sorun üzerine çalışın, yeni yöntemler geliştirmeye bakın.
9- Bedeninize iyi bakın, sağlığınıza dikkat edin.
10- İhtiyacınız olduğunu hissettiğinizde bir uzmandan yardım alın.

Nereden Yardım Alabilirim?
Sivas Sağlıklı Hayat Merkezinde Psikolojik Danışma Hizmeti Veren Psikologlar, Çocuk Gelişimciler, Sosyal Hizmet Uzmanları
Sivas Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği
Sivas Numune Hastanesi Psikiyatri Polikliniği, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Polikliniği, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği

İhtiyaç duyulması halinde yukarıdaki kurum ve kuruluşlardan vatandaşlarımız yardım alabilirler.