Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı

13/15 Aralık 2017 tarihlerinde NRP Uygulayıcı Eğitimi, İlimiz Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde (Hekimevinde) yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde düzenlenen “Yenidoğan Canlandırma Eğitimi” 13/15 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığınca asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Neonatal Resussitasyon Programı (NRP) yürütülmektedir. Anne ve çocuk sağlığında öncelikli konular olan; antenatal bakımın nicelik ve nitelik olarak düzeltilmesi, her doğum için sağlıklı ve güvenli koşulların sağlanması, doğum sırasında ve erken yeni doğan döneminde her yeni doğana optimal yaklaşımın yapılması (temel resüsitasyon, ısı kontrolü, erken anne sütü), yüksek riskli gebe ve yeni doğanın tanınması, uygun bakım ve sevk ilkelerinin yerleştirilmesi sağlanarak perinatal ve yeni doğan ölümlerinin önlenmesi önemlidir. Bu amaçla yapılan ve ülke genelinde uygulanan Neonatal Resüsitasyon Programı ilimizde de devam etmektedir.

Kurs sorumlusu olarak Şehit Ömer Güney Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr.Hakan ULUDAĞ’ın görevlendirildiği, Yard.Doç.Dr Elif Ünver KORGALI, Uzm Dr.İdris ERŞAN, Dr,İlham ÖZKAN, Dr.Buğra OKŞAŞOĞLU, Canan YENİHAYAT, Abdurrahman SOYBAŞ, Nazlı ALKAN ve Dilek YILDIZ BACAK’ın katılımlarıyla oluşan eğitim ekibiyle İlimiz Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Numune Hastanesi, Suşehri Devlet Hastanesi, Kangal Devlet Hastanesi, Zara Devlet Hastanesi, Şarkışla Devlet Hastanesi, Gürün Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Özel Sivas Medicana Hastanesi ve Özel Gültepe Hastanesinde görev yapmakta olan Uzman Hekim, Pratisyen Hekim, Ebe ve Hemşire grubundan oluşan katılımcılara NRP Uygulayıcı eğitimi verilmiş olup başarılı olan 43 Sağlık personeline sertifikaları teslim edilmiştir.

• NRP kapak.jpg
  • NRP 1.JPG