Akılcı Antibiyotik Kullanımı Hizmet İçi Eğitimi

30.10.2017 Tarihinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı Hizmet İçi Eğitimi Yapıldı.

Müdürlüğümüze bağlı toplum sağlığı merkezlerinde, entegre ilçe hastanelerinde, aile sağlığı merkezlerinde ve Sivas Numune Hastanesinde (Bazı branşlar) görev yapan hekimlerin bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla Akılcı Antibiyotik Kullanımı faaliyetleri kapsamında “Çocuk ve Yetişkinlerde Akut Gastroenterit, İnfluenza ve  Çocuklarda Orta Kulak İltihabı (Otit)” konularında 25 Ekim 2017 ve 30 Ekim 2017 tarihlerinde yapılması planlanan hizmet içi eğitimlerin ikincisi 30 Ekim 2017 tarihinde yapıldı.

Müdürlüğümüz Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen eğitime İl Sağlık Müdürü Dr. Adil KAYA, AİK İl Koordinatörü Dr. Alper Yıldırım ile AİK temsilcileri iştirak etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahu AKSAY ve Sivas Numune Hastanesinden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge AYDEMİR tarafından verilen eğitimin ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Adil KAYA tarafından eğitimcilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Katılımcı hekimlere ise katılım belgeleri verildi.

• akılcı antibiyotik 1.JPG
  • akılcı antibiyotik 2.JPG