Yenidoğan Asfiksi Eğitimi İle Bebek Ölümleri Vaka Sunumu Yapıldı
10 Haziran 2022

Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından yürütülen bebek ölümleri önleme çalışmaları kapsamında Sivas Numune Hastanesi Konferans Salonunda 08 Haziran 2022 tarihi saat 10.00 da yenidoğan Asfiksi eğitimi ve Ani Bebek Ölümü konulu vaka sunumu yapıldı.

Her ay sonunda toplanan Bebek Ölümleri İnceleme Komisyonunca, İlimizde görülen bebek ölüm vakaları incelenmekte olup, tekrar aynı sebeple oluşabilecek  vakalar için önlemler alınması kararlaştırılmaktadır. Bu kapsamda  alınan kararla Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde görev yapan  Doç. Dr.Elif ÜNVER KORGALI, Dr.Öğr.Üyesi Gaffari TUNÇ ve Dr.Öğr.Üyesi Fatih KILIÇBAY tarafından verimli bir eğitim yapılmıştır. Söz konusu eğitime başhekimler, toplum sağlığı başkanları, ilçe sağlık müdürleri, sağlık bakım  hizmetleri müdürleri, eğitim hemşireleri, yenidoğan ve kadın doğum sorumluları, acil sağlık hizmetleri yöneticileri başta olmak üzere çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri, kadın doğum uzmanları, yeni doğan ve doğum salonunda görev yapan sağlık personeli ile aile sağlığı merkezleri dahil olmak üzere 95 personel katılmıştır. Eğitim sonunda eğitimcilere teşekkür belgesi Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr.Muhammed Fatih AKOVA tarafından takdim edilmiştir.