BEBEK DOSTU HASTANELERİMİZ ULUSAL DEĞERLENDİRME EKİBİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Hatalı Anne Sütü Uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir.

Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterleri yerine getiren ilimiz 2010 yılında  Altın Bebek Dostu İl Ünvanı ile ödüllendirilmiştir. İlimizde güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan ve bebek bakım ve emzirme odası oluşturan, emzirmede 10 öneri kriterlerini yerine getiren hastanelerimiz “Bebek Dostu Hastane” ve birinci basamak sağlık kuruluşlarımız da “Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi” unvanını almaktadırlar.

Unvan alan iller her 5 yılda bir Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır. 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında ilimiz Numune Hastanesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Hastanesi, Özel Medicana Sivas Hastanesi, Yıldızeli Devlet Hastanesi ve Şarkışla Devlet Hastanesi, Aydoğan Aile Sağlığı Merkezi ve Yıldızeli Aile Sağlığı Merkezi Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirilmiş olup, değerlendirme ekibi tarafından olumlu geribildirim alınmıştır.

• 2.png