2018 Yılı Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Strateji Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında 13.02.2018 tarihinde Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kemal FİLİZ başkanlığında,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Dr. Fatih AKOVA, Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu, Ebru AKTAŞ, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa SELLER, Sağlık Hizmetleri Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem HASBEK, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sefa METİN Numune Hastanesi Hastane Başhekimi Emin Ertan TEMİZÖZ, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa ATABEY, Cumhuriyet Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı Tuğba KARADAĞ POLAT,         İbn-i Sina Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Uzm. Dr. İrem AKOVA ve Çocuk Ergen Kadın üreme Sağlığı Birim Şefi Dilek Yıldız BACAK, Çocuk Ergen Kadın üreme Sağlığı Birim personellerinden Süheyla TOK ve Çiğdem AKAL’ın katılımıyla Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Stratejik Planlama Grup Toplantısı yapılmıştır.

Toplantıda, Türkiye’de ve Sivas ta Anne sağlığı verileri, AOB Sisteminin Tanımı ve Bileşenleri” ile ilgili sunum yapılmıştır. İlimizin Acil Obstetrik Bakım Sorunlarına yönelik çözüm önerileri belirlenmiş olup, çözümlerin kimler tarafından ve hangi zaman aralığında çözülmesinin gerektiği çekirdek ekip tarafından kara bağlanarak, 2018 yılı Acil Obstetrik Bakım İl Eylem Planı ve AOB Sevk haritası oluşturulmuştur.

• Obstetrik toplantı 1.jpg
  • Obstetrik toplantı 2.jpg